Pětatřicet čerpaček Tank Ono loni utržilo 15,3 miliardy korun

U čerpacích stanic v síti Tank Ono se v loňském roce „dveře ani netrhly“. Nízkonákladová společnost, která na území České republiky provozuje 35 benzinových pump, hlásí meziroční nárůst výtoče o deset procent a růst tržeb na 15,3 miliardy korun. Za růstem tržeb i výtoče stojí především rekordně levná ropa, která srazila ceny pohonných hmot na mnohaletá minima, a vyšší spotřeba motoristů způsobená rostoucími příjmy lidí a lepší ekonomickou situací země.

„V loňském roce jsme prodali 400 milionů litrů nafty a 172 milionů litrů naturalu 95. To je navýšení o 10 procent,“ uvedl pro web Štefkův zápisník spolumajitel této sítě benzinek Jiří Ondra. Větší výtoč se projevila i v růstu tržeb. Společnost Tank Ono podle Ondry dosáhla tržeb 15,3 miliardy korun, což bylo o 600 milionů korun více, než v roce 2014.

V loňském roce společnost poprvé po několika letech nerozšířila svou síť o novou pumpu. „V roce 2015 nás žádná nabídka čerpací stanice neoslovila, soustředili jsme se na opravy a menší rekonstrukce našich stanic. Tento rok, bychom rádi koupili dvě čerpací stanice,“ vypočítává Jiří Ondra. 

-jš-