Prezident Zeman do plánované sbírky ČSSD nepřispěje

Ačkoliv byl současný prezident Miloš Zeman dlouholetým členem a předsedou ČSSD a jeho podpis je podle sociální demokracie i pod smlouvou s advokátem Zdeňkem Altnerem o zastupování v kauze Lidový dům, kvůli které nyní ČSSD z pohledu financí nastanou zlé časy, prezident v případě vypsání sbírky své bývalé straně finančně nepřispěje. Pro web Štefkův zápisník to uvedl jeho mluvčí prezident Jiří Ovčáček.

Na dotaz, zda se Miloš Zeman jako dlouholetý šéf ČSSD chystá finančně přispět do plánované sbírky, prezidentův mluvčí v SMS zprávě odpověděl: „Nikoliv. Pan prezident poskytuje každý měsíc třetinu platu na prospěch fondu, který shromažďuje finanční prostředky na pomoc Klokánkům.“

Kvůli prohranému sporu s advokátem Altnerem, kterému podle verdiktu soudu musí ČSSD vyplatit 337 milionů korun, stranu chystají výrazná úsporná opatření a hledání nových zdrojů příjmů. Podle místopředsedy stany pro hospodaření Martina Starce chce ČSSD ještě letos ušetřit 55 milionů korun. Strana si též bude muset vzít úvěr u některé z bank a vyhlásí sbírku.

-jš-