S kým bude hrát Česká republika hokejové čtvrtfinále?

Hokejisté Německa porazili v dnešním večerním utkání na hokejovém MS Maďarsko 4:2 a zajistili si třetí místo ve skupině B. V tuto chvíli není vyloučeno, že se stanou čtvrtfinálovými soupěři České republiky.

Němci se jakožto třetí celek skupiny B ve čtvrtfinále potkají s druhým celkem moskevské skupiny. V tuto chvíli druhou příčku drží Rusko, ale stejně tak nakonec druhé může skončit Švédsko nebo i Česká republika. Naopak vítěz skupiny A si to ve čtvrtfinále rozdá z lepším z dvojice USA-Slovensko. Nastává zde prostor pro taktizování? Česko má jistotu, že se vyhne Kanadě nebo Finsku, naopak jejím soupeřem bude buď USA, Slovensko nebo Německo. Který z nich je hratelný víc?

Nevíme ale, jak dopadne zítřejší zápas Švédsko-Rusko, tam se může taktizovat úplně stejně. Jisté je ale to, že potenciální vítěz skupiny A se v případě postupu do semifinále vyhne Kanadě (pokud ta potvrdí svou formu a skupinu B vyhraje). To znamená, že pokud zítra Česko neuhraje tři body proti Švýcarům (kterým pouze tři body proti Česku zajistí postup do čtvrtfinále), Rusko proti Švédům zapne na plné obrátky, protože velmocenské semifinále Kanada-Rusko by mohlo dopadnout všelijak a car Vladimir nic jiného než zlato neočkává. Hezká zápletka, kdy není nic do poslední chvíli jisté a to je super.

-jš-