Trigema navýšila základní kapitál o 99 milionů korun, použila na to většinu loňského zisku

Společnost Trigema, která patří mezi přední tuzemské developerské společnosti, posílila svoje kapitálové ukotvení.  Na zasedání valné hromady, které se konalo 23. května letošního roku, akcionáři schválili navýšení základního kapitálu společnosti o 99 milionů na 553,5 milionu korun. Vyplývá to ze zápisu, který společnost vložila do Obchodního rejstříku.

Na navýšení základního kapitálu společnost použila většinu ze svého loňského čistého zisku, který činil 139,1 milionu korun. Ze zápisu valné hromady vyplývá, že společnost vydá devět nových akcií po 10 milionech korun za kus, 3 akcie po 2,5 milionech, 1 akcii v hodnotě milion korun a dvě akcie po 250 tisících korunách. Nově vydané akcie budou rozděleny mezi akcionáře podle poměru dosavadních hodnot jejich akcií.

Trigema působí na českém trhu od roku 1994. Vedle výstavby nových bytů je známá i jako jeden z hlavních partnerů Centra Paraple či soutěže Czech Press Photo. Společnost postavila hotel a kongresové centrum Academic v Roztokách a rovněž zrekonstruovala a zmodernizovala sportovní areál na Monínci, v němž je většinovým vlastníkem a provozovatelem.

-jš-