Sázky na biatlonový šampionát v Oslu atakovaly hranici 40 milionů korun

Během mistrovství světa v biatlonu, které probíhalo v první polovině března letošního roku v norském Oslu, roztočili tuzemští sázkaři na svých tiketech desítky milionů korun. Vyplývá to z informací, které webu Štefkův zápisník poskytli dva největší tuzemští poskytovatelé kurzových sázek Tipsport a Fortuna.

„Tipsport přijal na MS v biatlonu sázky za 25 milionů korun. S fotbalem to celkově srovnávat nelze, ale tyto milionové náběry poměrně přesně ukazují, jak velký pokrok v České republice biatlon výkonnostně i sázkařsky za posledních pár let zaznamenal,“ uvedl mluvčí společnosti Jiří Hadrava. „Pro srovnání, na dva duely Ligy mistrů Bayern – Juventus a Barcelona – Arsenal to bylo kolem 17 milionů korun, na nedělní derby Sparta - Slavia kolem 11 milionů,“ dodal Hadrava.

Mluvčí konkurenční Fortuny Petr Šrain uvedl, že společnost na sázkách na biatlonové MS přijala 12 milionů korun, z nichž 90 procent vyplatila zpět na výhrách. Největší výhrou, kterou Fortuna na sázkách k biatlonovému šampionátu vyplatila, činila podle Šraina 160 tisíc korun. Podle něj nejvíce tipérů u Fortuny sázelo na výsledky Gabriely Soukalové a Martina Fourcada. U Tipsportu naopak nejvíce táhly štafety. „Největší zájem měli sázkaři o štafetové závody, kde také ženské a mixové kvarteto myslelo na nejvyšší příčky. Na štafetu žen se prosázely zhruba 4 miliony korun, což bylo o milion více než na štafetový závod mužů a mix,“ uzavřel mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava. 

-jš-