Tržby Tatry mountain resorts za letošní zimu vzrostly o 5,5 procenta

Přestože se letošní zima příliš nevyvedla a řada českých horských areálů počítá spíš ztráty, slovenská společnost Tatry mountain resorts (TMR) oznámila za letošní zimu nárůst tržeb i návštěvnost svých středisek. Celkové tržby za období od 1. listopadu 2015 do 17. dubna 2016 jí vzrostly o 5,5 procenta. Vyplývá to ze zprávy, kterou společnost zveřejnila v Centrálním úložišti regulovaných informací na stránkách České národní banky.

Společnost TMR, která má v České republice v pronájmu areál Skiareál ve Špindlerově Mlýně (jeho výsledky však v celkových ukazatelích TMR nejsou zahrnuty), též oznámila, že jí vzrostly tržby ze skipasů o 1,6 procenta a tržby z hotelů o 6,4 procenta.

Návštěvnost všech středisek měřená ukazatelem osobodní za celou zimu vzrostla o 7,1 procenta. „Přestože jsme opět prožili z teplejších a sušších zim, můžeme ji hodnotit jako úspěšnou,“ uvedl CEO společnosti Bohuš Hlavatý. Za růstem návštěvnosti vidí především úspěšné eventy jako Ledový dům Hrebienku nebo Světový pohár žen v alpském lyžování, který letos po 32 letech přivítalo středisko Jasná.

-jš-